Benvinguts al meu Blog, al nostre Blog.


Aquets espai preten ser un lloc on deixar opinió, tant la meva com la vostra, un lloc per compatir idees, pàgines, neguits o sentiments; on poder denunciar injusticies, publicar entrevistes, deixar notes...


Moltes gracies per esser aquí, compartir aquest espai i deixar rastre del teu pas.

dimecres, 24 de febrer del 2010



CARNAVAL, CARNAVAL…
Un any més al nostre poble hem pogut gaudir de la nostra festa d’hivern per excel·lència, el carnaval. Festa que esperem amb il·lusió i ganes de superació sobre el de l’any anterior. Ens passem mesos preparant-lo i cercant tema de disfressa per a la comparsa, decorant les carrosses amb esforç, cosint vestits fins a l’últim moment, preparant coreografies... i com no, sortint al carrer per gaudir del programa que la Comissió del Carnaval ens ha preparat, lectura del pregó, sopar de presentació de la Reina i Carnestoltes, Rua infantil, Rua popular pels carrers del poble, balls amb orquestra a la nostra nova nau de 50 metres, festa per als més petits, sardinada popular i una infinitat d’esdeveniments preparats per divertir i delectar a tot aquell que vulgui assistir.
I és que el carnaval de Palamós és una festa popular on tots tenim un lloc i tothom és convidat.
Hi podrà haver carnavals més divulgats, però tan tradicional, respectat, conegut, participatiu i estimat com el de Palamós cap.

D’altra banda des de CiU de Palamós, volem agrair la bona feina que any rere any realitza la comissió del carnaval en organitzar i coordinar, de forma altruista, la nostra "festa major d'hivern" així com a les colles i persones que hi dediquen temps i esforços perquè aquestes festes llueixin com fins ara ho han fet. Seria un error que en el futur, l’organització d’aquesta i d’altres festes del poble acabessin en mans de l’ajuntament, i no només pels costos addicionals que això implicaria pel contribuent, sinó perquè estaríem davant d’una altre intromissió de l’administració en unes tasques que fins ara han fet els vilatans, cada cop més mermades per la rebaixa de subvencions per part de l’ajuntament i per la manca de motivació a les associacions que fan cultura, fan poble i fan país.
Precisament, des de Convergència, tenim plena confiança en la societat civil, és a dir, en aquelles associacions, plataformes, grups, etc tant importants que de forma altruista i voluntària realitzen tasques socials, culturals i benèfiques, i hem de veure l’administració com una ajuda a la població, no pas com un obstacle. Altres formacions polítiques, més que defensar i fomentar la conjuntura i participació de la població, tendeixen a que l’administració ho controli tot, cosa que des del nostre punt de vista és un error.
Moltes gracies pel carnaval 2010 i ens veiem al 2011.

Noelia Martínez i Sánchez
Noe_ms@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada